- Autor: www.nehladu.cz
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová šťáva | 3 |
Kypřící prášek do pečiva | 3 |
Med včelí | 40 |
Jahody | 280 |
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Polenta kukuřičná instantní (v suchém stavu) | 100 |
Energetická hodnota celkem: 3876 kJ
Bílkoviny (g): 55,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 969 kJ
Bílkoviny (g): 13.8, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 36.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Do lehce osolené vroucí vody (0,4l) pomalu přisypávejte kukuřičnou polentu a za stálého míchání nechte zhoustnout. Že je polenta hotová poznáte tak, že se při míchání odlepuje od stěn hrnce. Instantní je hotová zhruba za 3 minuty, nepředvařená potřebuje ke správné konzistenci asi 20 minut. Důležité je polentu stále míchat, aby se netvořily hrudky, můžete použít i metličku. Poté odstavte z plotny a přimíchejte 2 polévkové lžíce medu, pár kapek šťávy z citronu, 1/2 lžičky kypřícího prášku, žloutky a vše důkladně promíchejte. Nakonec jemně vpracujte sníh z bílků. Do vymazaného a vysypaného plechu střídavě vrstvěte polentovou směs a tvaroh smíchaný s 2 lžícemi medu a šťávou z citronu. Na závěr ozdobte ovocem dle vlastního výběru a pečte 20 minut na 180°.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Ale byla t má první zkušenost s polentou, tak jestli jsem někde udělala chybu určitě budu ráda za radu.